Betűméret növeléseBetűméret csökkentéseOldal nyomtatása

Sajtóközlemények

Ön meg tudna élni a fizetése feléből?

Ennyire számítunk nyugdíjként, a többiről nem tudjuk, honnan lesz meg


Az emberek fele már most sem tudna megélni, ha egy hirtelen baleset vagy betegség miatt nem folytathatná munkáját – derült ki az UNION Biztosító legfrissebb felméréséből. Minden harmadik megkérdezett gondolja úgy, hogy nyugdíjasként is dolgoznia kell majd. A válaszadók 40 százaléka a jelenlegi fizetésének felére vagy még kevesebb nyugdíjra számít, a magyarok kétharmada viszont egyáltalán nem tesz félre idős korára. Az évi 20 százalékos, akár 130 000 forintos adójóváírást bukja az, aki nem él például a nyugdíjbiztosítás adta lehetőségekkel.
Részletek

Év végére elérheti a 200 ezret a nyugdíjbiztosítások száma

Az idei adójóváírás csak az év végéig be is fizetett összegek után jár


Az idei év első felének végére az MNB adatai szerint közel 153 ezer adókedvezményes nyugdíjbiztosítást kötöttek az ügyfelek, ez a szám az év végére 200 ezer fölé is emelkedhet. A közel három éve elérhető termékkör népszerűségét több tényező is erősíti: miközben a lakosság egyre szkeptikusabb jövőbeli nyugdíjának mértékét illetően, ma már minimális, akár 1 százalék alatti TKM-mel is hozzájuthat a piacon adójóváírással támogatott nyugdíjbiztosításhoz.

Részletek

A vállalatok harmada novemberben tudja versenyeztetni a biztosítókat

Ugyanakkora díjért magasabb összegű fedezet is szerezhető

A novemberi időszakot hagyományosan a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítások váltási időszakaként ismerjük. Jóval kevesebb figyelmet kap az a tény, hogy a vállalati vagyonbiztosítások mintegy harmadának is január elsején van az évfordulója. Az érintett vállalkozásoknak december 1-jéig van lehetőségük arra, hogy több biztosító ajánlatát összehasonlítva döntsenek egy esetleges biztosítóváltásról. Ha ezt elmulasztják, a felülvizsgálatra lehetőségük legközelebb csak egy év múlva lesz ismét.

Részletek

Egyre többen gondoskodnak biztosítással a végtisztesség költségeiről

Jelenleg mintegy ötvenezren rendelkeznek kegyeleti biztosítással

 

A méltó végtisztesség megadása nem csak érzelmileg, hanem anyagilag is megterhelő kötelezettség. Míg egyes kisebb településeken a hamvasztásos temetés már 200 ezer forintból is kihozható, van olyan fővárosi temető, ahol a hagyományos temetés díja extra elvárások nélkül is  elérheti a 700-800 ezer forintos összeget. Nem csoda, hogy egyre több idősebb ember érzi úgy, hogy ezt az akár félévi teljes nyugdíját meghaladó összeget csak előzetes gondoskodás útján fogja tudni előteremteni. Ehhez a biztosítók ma már speciális kockázati életbiztosítások révén kínálnak megoldásokat, e piac rövid áttekintését célozza az ERSTE és az UNION biztosítók közös elemzése.

Részletek

Még mindig szűk, de hűséges ügyfélkör jellemzi a cascópiacot

80 ezer forint körül mozog a casco éves átlagdíja

 

Noha a casco átlagdíja 20 százalékkal alacsonyabb, mint öt évvel korábban, a járműveknek továbbra is kevesebb mint ötöde rendelkezik casco-biztosítással. Az UNION Biztosító másfél ezres mintán lefolytatott felmérése többek között az alacsony kötési arány okainak is utánajárt. A legtöbb autós a járművének korára (38%), illetve a magasnak vélt díjra (37%) hivatkozva marad távol ettől a biztosítástól. Aki viszont már kötött ilyen biztosítást, meglehetősen hűséges ügyfélnek bizonyul: 36 százalékuk még 20 ezer forintos évi díjkülönbség ellenére sem biztos, hogy olcsóbbra cseréli meglévő szerződését.

Részletek

Magyarországon alig egymillió embert véd valamilyen balesetbiztosítás

Míg egyes nyugat-európai országokban az emberek több mint 80 százaléka rendelkezik valamilyen balesetbiztosítással, Magyarországon ez az arány egyelőre alig haladja meg a tíz százalékot. Pedig anyagi akadálya nemigen lehet egy ilyen védelemnek: a piacon elérhető balesetbiztosításokkal havi 2 ezer forintos díj ellenében akár 10 millió forintos térítési limit is elérhető.

Részletek

UNION-AMADEUS Rezidens Program: megnyílt a tavalyi rezidensek tárlata és kiderült az

Az UNION-AMADEUS Rezidens Program pályázatának két nyertese közös kiállításon mutatta be az ösztöndíj során született műveit június 21-én az AMATÁR-ban. A nemzetközi csereprogram keretében az egyik nyertes Csehországban, a másik pedig Észtországban tölthetett két hónapot alkotással, a helyi kulturális miliőből töltekezve. Egyúttal napvilágot láttak a soron következő nyertes pályázók nevei is. Sipos Eszter és Molnár Judit Lilla utazhatnak legközelebb a csehországi és észtországi csereprogramban résztvevő művészeti intézményekhez.


Részletek

Minden negyedik kkv továbbra is védtelen 2016.04.02.

Kár esetén veszélyben az üzletmenet

Az UNION Biztosító másfél ezres mintán lefolytatott  felméréséből kiderül, hogy a megkérdezett kis- és középvállalkozások negyede nem rendelkezik sem vagyon-, sem felelősségbiztosítással.  Számukra egy káresemény a működés kényszerű leállása esetén végzetes következménnyel is járhat. Az elmúlt évek során közülük csaknem minden harmadiknak volt vagyoni kára, ők a biztosítók kárrendezését a korábbiaknál is pozitívabban értékelik. A megkérdezettek 81 százaléka viszont nem, vagy rosszul ismerte a dolgozói juttatásként adható biztosítások esetében igénybe vehető kedvezményeket.

Részletek

Nyugdíjbiztosítás: ha így jár el, biztosan megkapja az adójóváírást 2016.02.10.

Megdöbbentő arány: tavaly az ügyfelek közel 50 százaléka nem intézkedett

 

2015 végéig már mintegy 120 ezren köthettek államilag támogatott nyugdíjbiztosítást, közülük több mint 50 ezren első alkalommal vehetik igénybe az előző évi befizetéseik után járó adójóváírást. Az UNION és az ERSTE Biztosítók arra hívják fel a figyelmet, hogy a támogatási összeghez a biztosított nem automatikusan jut hozzá, ahhoz a közeljövőben az alábbi néhány egyszerű lépést neki magának kell megtennie.


Részletek

Új tag irányítja a nem-életbiztosítási üzletágat az UNION igazgatóságában 2016.01.06.
Január elsejétől az UNION Biztosító igazgatósági tagja Almássy Gabriella, aki a testületben a nem-életbiztosítási üzletág területeit, azaz a gépjármű- és vagyonbiztosítási szakterületeket irányítja majd és közel két évtizedes biztosításszakmai tapasztalattal rendelkezik.

Részletek

UNION Biztosító sajtókapcsolatok

Amennyiben további információra van szüksége készséggel állunk rendelkezésére az alábbi elérhetőségeken:
E-mail: sajto@unionbiztosito.hu