Betűméret növeléseBetűméret csökkentéseOldal nyomtatása

Sajtóközlemények

Harminc kerékpár lelt boldog gazdára a Fejér megyei gyermekotthonokban

Az adományozó Union Biztosító a járművek mellé baleset-biztosítást is nyújt minden érintett gyermeknek

 

Az Union Biztosító  kedd délután nyújtotta át adományát, 30 kerékpárt a Fejér megyei gyermekvédelmi gondoskodásban részesülő gyermekek számára. A hárommillió forint értékű adományt az Union kiegészítette saját csoportos baleset-biztosításával is az érintett 204 gyermek számára. Az új járművek a megyei gyermekvédelem és az Union között immár tizedik éve fennálló együttműködés keretében kerültek az öt gyermekotthonban élő hátrányos helyzetű gyermekek birtokába.

Részletek

Évek óta stagnál a balesetbiztosítások száma

Az egész világon érvényes, de tízből kilenc esetben az otthoni balesetekre fizet

 

Magyarországon évek óta mintegy 630 ezer önálló balesetbiztosítást tartanak nyilván, lakás- gépjármű- és egyéb biztosítások kiegészítő balesetbiztosítási szolgáltatásaival együtt is a lakosságnak mindössze 11 százalékát védi ma valamilyen balesetbiztosítás. E védelemre korántsem csak az aktív életmódot folytatók szorulnak rá: a balesetek 85-90 százaléka ugyanis a biztonságosnak gondolt háztartásokban történik. A hazai balesetbiztosításokhoz kapcsolódó díjak és térítések aránya igen kedvező: 10 millió forintos térítési limit már akár havi 2 ezer forintos díj ellenében is szerezhető. Cafeteria-elemként is elérhető csoportos formában megkötve ugyanilyen szintű védelemnek mindössze ezer forint körüli a díja.

Részletek

Nyugdíjbiztosítás: továbbra is minden harmadik ügyfél elmulasztja igényelni az adójóváírást

A támogatási összeg iránti igényt az szja-bevallásban külön jelezni kell
2016 végéig már összesen 194 ezren kötöttek államilag támogatott nyugdíjbiztosítást, közülük 79 ezren első alkalommal vehetik igénybe az előző évi befizetéseik után járó adójóváírást. Az UNION és az ERSTE Biztosítók arra hívják fel a figyelmet, hogy a május 22-ig benyújtandó szja-bevallásban ezt az igényt külön fel kell tüntetni ahhoz, hogy az adóhatóság átutalja  az előző évi befizetések után járó összeget. A két biztosító adatai szerint minden harmadik ügyfél mulasztja el ezt az egyszerű lépést, piaci szinten ez a mulasztás 65-70 ezer szerződést is érinthet.
A támogatási összeg iránti igényt az szja-bevallásban külön jelezni kell

2016 végéig már összesen 194 ezren kötöttek államilag támogatott nyugdíjbiztosítást, közülük 79 ezren első alkalommal vehetik igénybe az előző évi befizetéseik után járó adójóváírást. Az UNION és az ERSTE Biztosítók arra hívják fel a figyelmet, hogy a május 22-ig benyújtandó szja-bevallásban ezt az igényt külön fel kell tüntetni ahhoz, hogy az adóhatóság átutalja  az előző évi befizetések után járó összeget. A két biztosító adatai szerint minden harmadik ügyfél mulasztja el ezt az egyszerű lépést, piaci szinten ez a mulasztás 65-70 ezer szerződést is érinthet.

Részletek

Egyesülnek a Vienna Insurance Group magyar biztosítói

Az „új Union” az ötödik legnagyobb szereplő lesz az életbiztosítási piacon


Várhatóan 2018. január elsejével fog egyesülni a Vienna Insurance Group (VIG) három magyar
biztosítótársasága: az Erste Biztosító, az Union Biztosító és a Vienna Life Biztosító. Az egyesülést
követően a társaság Union néven folytatja működését.

Részletek

Az egészségbiztosítások 95 százalékát céges juttatásként kötik Egyre többen a hosszú várólisták miatt használják az egészségbiztosításukat

2012 óta a munkáltatók adómentes juttatásként adhatják dolgozóiknak az egészségbiztosítást. Ennek hatására az elmúlt öt évben a duplájára emelkedett a betegség és egészségbiztosítások éves díjbevétele az Union Biztosító becslése szerint. Ugyanakkor továbbra is várat magára e biztosításforma igazi felfutása, aminek feltétele a határok régóta esedékes egyértelmű kijelölése az állami és a magánellátói feladatok között. Addig is az ügyfelek főként arra használják biztosításaikat, hogy ne kelljen megtapasztalniuk a szakorvosi ellátásban tapasztalható anomáliákat.
Részletek

Ön meg tudna élni a fizetése feléből?

Ennyire számítunk nyugdíjként, a többiről nem tudjuk, honnan lesz meg


Az emberek fele már most sem tudna megélni, ha egy hirtelen baleset vagy betegség miatt nem folytathatná munkáját – derült ki az UNION Biztosító legfrissebb felméréséből. Minden harmadik megkérdezett gondolja úgy, hogy nyugdíjasként is dolgoznia kell majd. A válaszadók 40 százaléka a jelenlegi fizetésének felére vagy még kevesebb nyugdíjra számít, a magyarok kétharmada viszont egyáltalán nem tesz félre idős korára. Az évi 20 százalékos, akár 130 000 forintos adójóváírást bukja az, aki nem él például a nyugdíjbiztosítás adta lehetőségekkel.
Részletek

Év végére elérheti a 200 ezret a nyugdíjbiztosítások száma

Az idei adójóváírás csak az év végéig be is fizetett összegek után jár


Az idei év első felének végére az MNB adatai szerint közel 153 ezer adókedvezményes nyugdíjbiztosítást kötöttek az ügyfelek, ez a szám az év végére 200 ezer fölé is emelkedhet. A közel három éve elérhető termékkör népszerűségét több tényező is erősíti: miközben a lakosság egyre szkeptikusabb jövőbeli nyugdíjának mértékét illetően, ma már minimális, akár 1 százalék alatti TKM-mel is hozzájuthat a piacon adójóváírással támogatott nyugdíjbiztosításhoz.

Részletek

A vállalatok harmada novemberben tudja versenyeztetni a biztosítókat

Ugyanakkora díjért magasabb összegű fedezet is szerezhető

A novemberi időszakot hagyományosan a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítások váltási időszakaként ismerjük. Jóval kevesebb figyelmet kap az a tény, hogy a vállalati vagyonbiztosítások mintegy harmadának is január elsején van az évfordulója. Az érintett vállalkozásoknak december 1-jéig van lehetőségük arra, hogy több biztosító ajánlatát összehasonlítva döntsenek egy esetleges biztosítóváltásról. Ha ezt elmulasztják, a felülvizsgálatra lehetőségük legközelebb csak egy év múlva lesz ismét.

Részletek

Egyre többen gondoskodnak biztosítással a végtisztesség költségeiről

Jelenleg mintegy ötvenezren rendelkeznek kegyeleti biztosítással

 

A méltó végtisztesség megadása nem csak érzelmileg, hanem anyagilag is megterhelő kötelezettség. Míg egyes kisebb településeken a hamvasztásos temetés már 200 ezer forintból is kihozható, van olyan fővárosi temető, ahol a hagyományos temetés díja extra elvárások nélkül is  elérheti a 700-800 ezer forintos összeget. Nem csoda, hogy egyre több idősebb ember érzi úgy, hogy ezt az akár félévi teljes nyugdíját meghaladó összeget csak előzetes gondoskodás útján fogja tudni előteremteni. Ehhez a biztosítók ma már speciális kockázati életbiztosítások révén kínálnak megoldásokat, e piac rövid áttekintését célozza az ERSTE és az UNION biztosítók közös elemzése.

Részletek

Még mindig szűk, de hűséges ügyfélkör jellemzi a cascópiacot

80 ezer forint körül mozog a casco éves átlagdíja

 

Noha a casco átlagdíja 20 százalékkal alacsonyabb, mint öt évvel korábban, a járműveknek továbbra is kevesebb mint ötöde rendelkezik casco-biztosítással. Az UNION Biztosító másfél ezres mintán lefolytatott felmérése többek között az alacsony kötési arány okainak is utánajárt. A legtöbb autós a járművének korára (38%), illetve a magasnak vélt díjra (37%) hivatkozva marad távol ettől a biztosítástól. Aki viszont már kötött ilyen biztosítást, meglehetősen hűséges ügyfélnek bizonyul: 36 százalékuk még 20 ezer forintos évi díjkülönbség ellenére sem biztos, hogy olcsóbbra cseréli meglévő szerződését.

Részletek

UNION Biztosító sajtókapcsolatok

Amennyiben további információra van szüksége készséggel állunk rendelkezésére az alábbi elérhetőségeken:
E-mail: sajto@unionbiztosito.hu