Betűméret növeléseBetűméret csökkentéseOldal nyomtatása

Egészség hálapénz nélkül

Országos egészségügyi partnerhálózat és tapasztalat

Az egészségbiztosítás szóról eddig mindenkinek a kötelező járulékfizetés és az egyre romló rendelői és kórházi körülmények, valamint a hálapénz jutott eszébe. Ugyanakkor magán egészségbiztosítási alapon már minőségi, várakozási idő és hálapénz nélküli egészségügyi ellátások érhetőek el. Mindez ráadásul nem egy bennfentes réteg kiváltsága, hanem tömegigényt kielégítő szolgáltatás, sokak számára elérhető áron – állítja a már 4 éves szolgáltatásszervezési tapasztalattal rendelkező Union Biztosító.

Egy átlagember egy évben 7-9 alkalommal megy szakorvoshoz. Ezt a tömeges igényt ismerte fel már 2008-ban az Union Biztosító, amely már abban az évben elsőként vezetett be magán egészségbiztosítást magánszemélyeknek. Az idén januári kedvező adózási szabályváltozások kapcsán pedig munkáltatók számára is kidolgozott ugyanilyet. A társaság jelentős tapasztalattal rendelkezik a biztosítási alapú egészségügyi szolgáltatásszervezésben, hiszen 4 éve országos szinten áll kapcsolatban kiváló állami és magán intézményekkel.

Szakorvosi ellátás, CT, MR vizsgálat pár napon belül

Az Union egészségbiztosítása alapvetően a legtöbbünk által évente többször is igénybevett járóbeteg szakellátásra fókuszál. A beteg bármely szakorvosi ellátást igénybe tudja venni a meghatározott éves keretösszegen belül, amely úgy került meghatározásra, hogy már a legkisebb csomag is számos teljes körű kivizsgálást fedez. Egy éven belül alkalmas például teljes epekő- és allergológiai- és krónikus hörghurut kivizsgálásra. Ezek összességében meg is haladják a 7-9 szakorvosi vizitet, és ugyanakkor nagyon gyakori problémák.

Természetesen, ha valakinek komolyabb betegsége van, azokra is használható a szolgáltatás, hiszen a keretösszeg felhasználható egynapos sebészetre és a nagy értékű orvosi diagnosztikai eljárásokra is: MR, CT, PET-CT, Cardio-CT. „Ezekre a vizsgálatokra általában hosszú heteket kell várni, ám a magán egészségbiztosítás megteremti a lehetőséget arra, hogy a beteg úgy jusson el néhány napon belül a szükséges vizsgálatra, hogy azzal nem sérti a vizsgálatra váró többi beteg érdekét. Mindez úgy lehetséges, hogy a diagnosztika nem az ő kárukra történik, tehát a soronkívüliség nem az „utolsókból az elsők” erkölcsileg aggályos elve alapján lehetséges, hanem a biztosító által kifizetett szabad egészségügyi kapacitások kihasználásából” – hangsúlyozta Bóna Katalin, az Union életbiztosítási ügyvezető igazgatója.

Kiváló egészségügyi intézmények országosan, vagy akár a saját „bizalmi” orvosunk

Az egészségi panasszal – mint normál esetben is – fel kell keresni a háziorvost, aki beutalót ír a szükséges szakorvosi vizsgálatra. A beutaló birtokában a beteg felhívja a biztosító telefonos egészségügyi vonalát, ahol szakember szervezi meg számára a vizsgálatot vagy ellátást, sőt végig is kíséri a beteg útját, hogy segíteni tudjon, ha szükséges. Néhány napon belül a kiválasztott egészségügyi intézmény a megadott időpontban, várakozás nélkül látja el a beteget. A számlát pedig a biztosító rendezi az egészségügyi intézménnyel.

Az Union a piaci szereplők közül egyedül 4 éves szolgáltatásszervezési tapasztalattal és az egész országra kiterjedő egészségügyi intézményi partnerhálózattal rendelkezik. Ez a partnerhálózat kiváló állami és magán egészségügyi intézményeket egyaránt magában foglal. „Emellett a betegnek arra is lehetősége van, hogy a saját „bizalmi” orvosához forduljon. Nőgyógyászati problémák esetében például ez természetes” – mondta Bóna Katalin.

Értékes extrák

A szakorvosi ellátásokat, egynapos sebészeti és képalkotó diagnosztikai eljárásokat számos értékes további szolgáltatás egészít ki. Ilyen a non stop egészségügyi telefonos információs vonal, ahol szakképzett orvosokkal hétköznapi nyelven lehet megbeszélni az egészségi problémákat, vagy a nemzetközi orvosi másodvélemény, illetve rokkantságra és égésre vonatkozó balesetbiztosítás. Ezen felül a kórházi extra költségek finanszírozására szóló kiegészítő biztosítás is köthető, valamint a magánszemélyek egyéb egészségügyi kiadásokat fedező kiegészítőt, a vállalkozások pedig külön költségelemként megjelenő szűrvizsgálatokat vehetnek igénybe.

Egy százastól naponta

A több éves szolgáltatásszervezési tapasztalaton olyan árazást tesz lehetővé az Union számára, ami az egészségbiztosítást így nem egy bennfentes réteg kiváltságává, hanem tömegigényt kielégítő szolgáltatássá teszi, sokak számára elérhető áron. A legalacsonyabb díjú csomag évi 36 ezer forinttól már elérhető, ami naponta 100 forint kiadást jelent.

Magánszemélyek számára már több éve létezik, munkáltatóknak pedig január óta adó- és járulékmentesen adható dolgozói juttatás a privát egészségbiztosítás. Ha a munkáltató beépíti a dolgozói juttatási (akár cafeteria) csomagjába, akkor mindenki nyer: a munkavállaló is, aki kiadás nélkül kapja a szolgáltatást és a munkáltató is, amely adó- és járulékmentesen ad nagyon hasznos juttatást a dolgozójának. Az egészségbiztosítás adózási szempontból jelenleg a legelőnyösebb cafeteria elem, hiszen a sportesemények belépőjegyeinek kivétellel minden más juttatatási elemre legalább 30% közteher rakódik.

Az UNION Biztosító

A hazai biztosítási piac felső harmadába tartozó UNION Biztosító a bécsi székhelyű, tőzsdén jegyzett Vienna Insurance Group cégcsoport tagja. A több csatornán elérhető, széles körű termékpalettája keretében az UNION Biztosító lakossági, vállalati, valamint intézményi ügyfelei számára kínál innovatív, egyedi igényeknek megfelelő biztosítási megoldásokat. E megoldások érintik a hosszú távú befektetési célokhoz, váratlan helyzetekre való anyagi felkészüléshez, magas színvonalú egészségügyi ellátás biztosításához, féltve őrzött otthon és vagyontárgyak védelméhez, vagy vállalkozások, vállalatok és intézmények vagyon-, felelősség- és gépjármű-biztosítási igényéhez kapcsolódó sajátos szükségleteket egyaránt. Üzleti aktivitása mellett a társadalmi szerepvállalásra is kiemelt figyelmet fordít. 2011-ben immár harmadik alkalommal érdemelte ki a legjobb üzleti márkákat fémjelző Business Superbrands díjat. Az UNION Biztosító 2011-ben 25,4 milliárd forint díjbevételre tett szert.

A Vienna Insurance Group (VIG) Közép-Kelet-Európa egyik vezető biztosítási csoportja: 25 országban, mintegy 25 ezer alkalmazottal közel 50 biztosítótársaságot működtet.

Vienna Insurance Group

A tőzsdén jegyzett bécsi központú Vienna Insurance Group (VIG) egyike Közép-Kelet-Európa vezető biztosítási csoportjainak. Az ausztriai anyavállalaton kívül a Vienna Insurance Group leányvállalatokon keresztül az alábbi országokban folytat biztosítási tevékenységet: Albánia, Bosznia-Hercegovina, Bulgária, Csehország, Észtország, Fehéroroszország, Grúzia, Horvátország, Lettország, Lengyelország, Liechtenstein, Litvánia, Macedónia, Magyarország, Montenegro, Németország, Románia, Oroszország, Szerbia, Szlovákia, Törökország és Ukrajna. A csoport Olaszországban és Szlovéniában is rendelkezik fiókképviseletekkel. Az osztrák piacon a Vienna Insurance Group (VIG) a Wiener Städtische Versicherung, a Donau Versicherung és a Sparkassen Versicherung vállalatokkal képviseli magát.

Lépjen kapcsolatba velünk!