Betűméret növeléseBetűméret csökkentéseOldal nyomtatása

Tájékoztatás eszközalap bezárásról és új eszközalap nyitásról


Az UNION Biztosító a unit-linked biztosításokhoz kapcsolódó eszközalap kínálatát az ügyfelek igényeinek és a befektetési környezet változásainak figyelembevételével folyamatosan fejleszti, hogy rugalmasabb, minél szélesebb körű befektetési lehetőségeket magában rejtő eszközalap megoldásokat tudjon ajánlani.
Tájékoztatjuk Ügyfeleinket, hogy ennek érdekében az UNION Biztosító egyes régi eszközalapokat bezár, és új eszközalapot nyit meg.


Eszközalap bezárások

Az UNION Biztosító az UNION-Energia és Nyersanyag Részvény, a C-QUADRAT Trendkövető Vegyes és az Afrika Részvény eszközalapokat a befektetési eszközalapokhoz kapcsolódó életbiztosítások Általános Biztosítási Feltételek idevonatkozó pontjai alapján 2017. április 4-én bezárja.

 

A bezárás napján a fenti eszközalapokban befektetési egységekkel rendelkező ügyfeleink befektetését az UNION Biztosító költségmentesen áthelyezi a 2017. április 5-én érvényes árfolyamon egy másik eszközalapba az alábbiak szerint:

  • Afrika Részvény eszközalapból –> Abszolút eszközalapba
  • C-QUADRAT Trendkövető Vegyes eszközalapból –> Dinamikus Vegyes eszközalapba
  • UNION-Energia és Nyersanyag Részvény eszközalapból –> Globális Természeti Kincsek Részvény eszközalapba.

Teendők az eszközalapok bezárásával kapcsolatban:
Amennyiben az Ön biztosításaa fenti alapok bármelyikébe került befektetésre, és
  • a fent felkínált átváltás-átiránytíási lehetőséget elfogadja, úgy Önnek semmilyen további teendője nincs.
  • a fent megjelölttől eltérő eszközalapba szeretné áthelyezni vagy átirányítani befektetését a megszűnő eszközalapból, azt költségmentesen megteheti 2017. május 15-ig:
- egyéni átváltási illetve átirányítási szándékát a szerződő jelezheti írásban az innen letölthető nyomtatvány kitöltésével és beküldésével, illetve
az UNION Ügyfélportálon kényelmesen, online is el tudja intézni módosítási igényét: https://www.union24.hu/ (baloldali menü).
Ha még nem regisztrált az Ügyfélportálon, bármikor kezdeményezheti azt ugyanitt.Új eszközalap nyitás

Ezzel egyidejűleg a biztosító  új eszközalapot is indít: a Globális Természeti Kincsek Részvény eszközalapot. 
Új eszközalapunkat azon hosszú távú befektetési horizonttal rendelkező ügyfeleknek ajánljuk, akik részvénybefektetéseken keresztül a természeti kincsek árfolyam-emelkedéséből kívánnak profitálni. 
Az eszközalap alapkezelője az UNION Vienna Insurance Group Biztosító Zrt.

 

 

 

Lépjen kapcsolatba velünk!