Betűméret növeléseBetűméret csökkentéseOldal nyomtatása

5 tipp, hogy lakása ne váljon a betőrők célpontjává

 

Az emberek hajlamosak azt hinni, hogy ha vásárolnak egy áruházban többponton záródó ajtót, és felszerelnek rácsokat, már nem érheti őket meglepetés, ők és az otthonuk is biztonságban vannak. Ezzel szemben, ha nem megfelelő lakásuk védelmi rendszere (mechanikai és elektronikai védelem), egy betörő pillanatokat alatt megtalálja a gyenge pontokat, és illetéktelenül behatolhat otthonába.

 

Néhány hasznos tipp lakása biztonsága érdekében:

 

 • Bejárati ajtaját cserélje biztonsági ajtóra, lehetőség szerint acélpánttal rögzített, záródóra, mely cilinderes, és két tollú kulccsal zárható. A zár ne álljon ki a címke síkjából, és a zárcímkén a külső sík felé csavarhely se legyen látható. Az ajtó lap kemény fából vagy fémből legyen. Vásárlás előtt javasoljuk biztosítási feltételeink közül a védelmi feltételeket, vagy tanulmányozza a MABISZ vagyonvédelmi ajánlását.
 • Használjon mozgásérzékelős lámpát, és lehetőség szerint kérje a szakember segítségét a felszereléséhez.
 • Tegyen fel vastag, ellenálló, és több ponton záródó ajtórácsot és ablakrácsot. Az emeleti ablakokat is célszerű védelemmel ellátni, mert a helyi sajátosságok miatt nem nyújt megfelelő védelmet a nyílászáró magassága. Például: a közeli fák ágairól könnyen elérhetővé válnak az ablakok.
 • Érdemes beszerezni olyan időkapcsolót, mellyel szabályozhatjuk, melyik lámpa mikor kapcsolódjon fel vagy le, ezzel is azt a látszatot keltve, hogy a lakás nem üres.
 • Lehetőség szerint szereljen be kamerákat.

 

Plusz tippek:


 • Földszinti lakásoknál célszerű a rács és a riasztó használata.
 • Ha rövidebb időre távozik otthonából, érdemes valamilyen fény- vagy zajforrást  bekapcsolva hagyni. Például ne kapcsolja ki a rádiót.
 • Alkalmazzon többféle zárat, és lehetőség szerint tartsa őket zárva, a lakásból való távozáskor különösen.
 • Értékeit ne a szokványos helyekre tegye! Lehetőség szerint használjon rögzített, MABISZ minősítéssel rendelkező értéktárolót.
 • Az ablakokat távozás előtt zárja be, mert a nagy rohanásban nyitva felejtett nyílászárók vonzó célponttá teszik az ingatlant az illetéktelen behatolók számára.
 • Rendszeresen ürítse ki postaládáját, mert a tömött postaláda arra utal, hogy huzamosabb ideje nincs otthon senki.

 

Fontos, hogy tisztában legyünk értékeinkkel, és hogy milyen feltételekkel kötjük meg lakásbiztosításunkat. A megfelelő biztonság megléte nem csak az esetlegesen bekövetkezett kár zökkenőmentes rendezése miatt lényeges, hanem a betörők elleni küzdelemben is elengedhetetlen tényezőnek számít! Otthona mind teljesebb körű védelméhez, és saját nyugalma biztosítása érdekében kalkulálja ki lakásbiztosítása díját egyszerűen, és kösse meg otthonbiztosítását nálunk!

 

 

 

Gyűjtse SuperShop pontjait az UNION Biztosítóval!

Az union24-Kandalló Extra lakásbiztosítás választása esetén most a kedvező díjon felül további előnyökre is szert tehet. A 2012. szeptember 3. után kötött otthonbiztosítások esetén most minden befizetett biztosítási díj után 100 forintonként 1 SuperShop pontot írunk jóvá pontfolyószámláján.

Tájékoztató a SuperShop programról

 

Lépjen kapcsolatba velünk!