Betűméret növeléseBetűméret csökkentéseOldal nyomtatása

UNION eszközalapok részletesen

Optimax 2040 Céldátum Vegyes Eszközalap (Ft)

2018.01.18. Nettó eszközérték: 325 392 328 Árfolyam: 1,14402

Az eszközalap vagyonkezelője
Az eszközalap vagyonkezelője az UNION Vienna Insurance Group Biztosító Zrt.


Az eszközalap befektetési célja és stratégiája
Az eszközalap egy aktívan menedzselt vegyes eszközalap, amelyet azoknak a befektetőknek ajánljuk, akik a megtakarításaikra az eszközalap nevében szereplő dátumhoz (céldátum) közeli időpontban tartanak igényt. Az eszközalap elsődleges célja, hogy közép és hosszú távon az eszközalap referencia indexét és az inflációt meghaladó hozamot biztosítson a befektetőknek. Az eszközalap teljesítményét a globális fejlett és fejlődő részvénypiacok, kötvény- és pénzpiac,ok valamint az aranypiac teljesítménye határozza meg. Az évek során az eszközalapon belül a kockázatos befektetések aránya folyamatosan csökken annak érdekében, hogy az eszközalap a céldátumhoz közeledve egyre kisebb árfolyamingadozásoknak legyen kitéve. Az eszközalap kezdeti befektetései a fejlett és a fejlődő országok reálgazdasági növekedéseiből kívánnak profitálni, később pedig az ebből felhalmozott profitot magyar kötvény- és pénzpiaci eszközök vásárlásával kívánja megőrizni. Az eszközalap az aranyba történő befektetéssel képes tompítani egy jövőben bekövetkező váratlan pénzromlást is. Az eszközalap aktívan menedzselt, ezért a magasabb hozam elérése érdekében és az ezzel járó kockázatokat szigorúan szem előtt tartva a vagyonkezelőnek lehetősége van arra, hogy az eszközkiválasztási és az allokációs limiteken belül eltérjen az eszközalap referencia indexétől.


Kockázati besorolás: 4 (közepes)

A teljeskörű tájékoztatás érdekében kérjük figyelmesen olvassa el az eszközalap Kiemelt Információkat Tartalmazó Dokumentumát (KID): https://www.unionbiztosito.hu/elet_es_nyugdij/kid 


Az eszközalapban szereplő befektetési eszközök értékelési árfolyama a piaci folyamatok függvényében ingadozhat. Az eszközalap esetében a biztosító tőke- és hozamgaranciát nem vállal. A befektetési kockázatot teljes egészében a szerződő fél viseli.

 Optimax 2040 Céldátum Vegyes Eszközalap összetétel 2017.12.31.
Magyar Állampapírok 15,18%
UBS ETF CH GOLD I 6,14%
Vanguard FTSE Emerging Markets 27,81%
Vanguard S&P 500 ETF 22,73%
Vanguard FTSE Developed ETF 18,15%
Pénzeszközök 6,73%
iShare JP MORGAN USD EMERGI 0,61%
Egyéb magyar kötvények 2,66%

Árfolyam alakulás az elmúlt egy évben (2017.01.18. - 2018.01.18.)
Historikus adatok letöltése ( xls )
Lépjen kapcsolatba velünk!