Betűméret növeléseBetűméret csökkentéseOldal nyomtatása

UNION eszközalapok részletesen

Konzervatív Vegyes eszközalap (Ft)

2018.01.18. Nettó eszközérték: 1 561 626 050 Árfolyam: 1,02218

Minimális befektetési időtartam: 5 év

Kockázati besorolás: 3 (közepesen alacsony)

A teljeskörű tájékoztatás érdekében kérjük figyelmesen olvassa el az eszközalap Kiemelt Információkat Tartalmazó Dokumentumát (KID): https://www.unionbiztosito.hu/elet_es_nyugdij/kid 

Földrajzi kitettség: globális
Szektoriális kitettség: nem jellemző
Referenciaindex:
5% RMAX index +
45% MAX Index +
20% J.P. Morgan EMBI Global Core Index +
20% FTSE Developed Markets Index +
10% FTSE Emerging Markets Index

Az aktívan kezelt vegyes eszközalapok előnye elsősorban abban rejlik, hogy különösebb befektetési vagy értékpapír-piaci ismeretek nélkül is könnyen és egyszerűen hozzáférhetővé teszik a befektető igényeinek leginkább megfelelő összetételű portfolió. Az eszközalapok elsődleges célja, hogy közép illetve hosszú távon stabil növekedést biztosítva részesüljenek a hazai és a fejlődő országok kötvénypiaci folyamataiból, valamint a világ vállalatainak részvénypiaci teljesítményéből.

A Konzervatív vegyes eszközalap stratégiája szerint 65%-ban fektet közvetlenül vagy közvetve kötvényekbe, 30%-ban fejlett és fejlődő piaci részvényekbe, illetve 5%-ban likvid, pénzpiaci eszközökbe. Ez az eszközallokációs mix elsősorban a konzervatív befektetők számára kínál megfelelő portfolió-összetételt, vagyis az eszközalap várhatóan viszonylag alacsony árfolyamingadozás mellett nyújthat inflációt meghaladó hozamot. Az eszközalap befektetési stratégiája benchmarkkal rendelkezik, azonban az egyes részpiacokon pozitív trendek valószínűsítése esetén a vagyonkezelőnek lehetősége van arra, hogy a befektetési politikának megfelelő mértékben (és a kockázatokat szigorúan szem előtt tartva) eltérjen az eszközalap referencia indexétől, vagyis az eszközalap aktívan kezelt.

A vagyonkezelő a főbb fejlett és fejlődő piaci régiókat (Észak-Amerika, Európa, Japán, Ázsia, Latin-Amerika), és országokat (USA, Németország, Japán, Egyesült Királyság, Oroszország, Kína) folyamatosan monitorozza pozitív trendek keresése céljából. A pozitív trendek keresése mellett a vagyonkezelő folyamatos piacelemzéssel és az egyes piaci eseményekre történő reakcióival törekszik az optimális portfólió kialakítására, melyben széles körű diverzifikáció szolgál a kockázatok csökkentésére.Konzervatív Vegyes eszközalap összetétel 2017.12.31.
Magyar Állampapírok 37,98%
iShare JP MORGAN USD EMERGI 17,84%
Vanguard S&P 500 ETF 9,66%
Vanguard FTSE Emerging Markets 8,52%
Vanguard FTSE Developed ETF 7,25%
Egyéb eszköz 17,25%
Egyéb magyar kötvények 1,50%

Árfolyam alakulás az elmúlt egy évben (2017.01.18. - 2018.01.18.)
Historikus adatok letöltése ( xls )
Lépjen kapcsolatba velünk!