Betűméret növeléseBetűméret csökkentéseOldal nyomtatása

UNION eszközalapok részletesen

Kiegyensúlyozott Vegyes eszközalap (Ft)

2017.12.08. Nettó eszközérték: 1 300 940 963 Árfolyam: 1,03551

Minimális befektetési időtartam: 8 év
Földrajzi kitettség: globális
Szektoriális kitettség: nem jellemző
Referenciaindex: 
5% RMAX index 
30% MAX Index
15% J.P. Morgan EMBI Global Core Index 
35% FTSE Developed Markets Index 1
15% FTSE Emerging Markets Index

Vagyonkezelő: UNION Vienna Insurance Group Biztosító Zrt.

Befektetési terület
Az aktívan kezelt vegyes eszközalapok előnye elsősorban abban rejlik, hogy különösebb befektetési vagy értékpapír-piaci ismeretek nélkül is könnyen és egyszerűen hozzáférhetővé teszik a befektető igényeinek leginkább megfelelő összetételű portfóliót. Az eszközalapok elsődleges célja, hogy közép illetve hosszú távon stabil növekedést biztosítva részesüljenek a hazai és a fejlődő országok kötvénypiaci folyamataiból, valamint a világ vállalatainak részvénypiaci teljesítményéből. 
A Konzervatív vegyes eszközalap stratégiája szerint 45%-ban fektet közvetlenül vagy közvetve kötvényekbe, 50%-ban fejlett és fejlődő piaci részvényekbe, illetve 5%-ban likvid, pénzpiaci eszközökbe. Ez az eszközallokációs mix elsősorban a mérsékelten kockázatvállaló befektetők számára kínál megfelelő portfolió-összetételt, vagyis az eszközalap várhatóan viszonylag mérsékelt árfolyamingadozás mellett nyújthat dinamikusan növekvő teljesítményt. Az eszközalap befektetési stratégiája benchmarkkal rendelkezik, azonban az egyes részpiacokon pozitív trendek valószínűsítése esetén a vagyonkezelőnek lehetősége van arra, hogy a befektetési politikának megfelelő mértékben (és a kockázatokat szigorúan szem előtt tartva) eltérjen az eszközalap referencia indexétől, vagyis az eszközalap aktívan kezelt.
A vagyonkezelő a főbb fejlett és fejlődő piaci régiókat (Észak-Amerika, Európa, Ázsia, Latin-Amerika), és országokat (USA, Németország, Japán, Egyesült Királyság, Oroszország, Kína) folyamatosan monitorozza pozitív trendek keresése céljából. A pozitív trendek keresése mellett a vagyonkezelő folyamatos piacelemzéssel és az egyes piaci eseményekre történő reakcióival törekszik az optimális portfólió kialakítására, melyben széles körű diverzifikáció szolgál a kockázatok csökkentésére.


Kiegyensúlyozott Vegyes eszközalap összetétel 2017.11.30.
Magyar Állampapírok 25,73%
Vanguard FTSE Emerging Markets 14,95%
Vanguard S&P 500 ETF 20,12%
iShare JP MORGAN USD EMERGI 15,03%
Vanguard FTSE Developed ETF 15,17%
Egyéb eszköz 5,58%
Egyéb magyar kötvények 3,42%

Még nem rendelkezik befektetéshez kötött UNION életbiztosítással?
Növelje befektetése értékét eseti befizetéssel.
Árfolyam alakulás az elmúlt egy évben (2016.11.08. - 2017.11.08.)
Historikus adatok letöltése ( xls )
Lépjen kapcsolatba velünk!