Betűméret növeléseBetűméret csökkentéseOldal nyomtatása

Szállítmánybiztosítás

Az UNION Biztosító szállítmánybiztosítási csomagja az árutulajdonosok, a fuvarozók, illetve a szállítmányozók számára akár egyedi igényeket is kielégítő, korszerű, piacképes vagyon-és felelősségbiztosítási fedezetet kínál.

 

  • Rugalmas kockázatvállalás, széles szakmai tapasztalat.
  • Versenyképes díjak és feltételek.
  • Gyors adminisztráció.

 

 

Belföldi közúti árufuvarozói felelősségbiztosítás (BÁF):

 

A biztosított által, Magyarországon belül végzett közúti árufuvarozási tevékenysége során, az idegen áruban okozott dologi károkra nyújt fedezetet. A biztosítás lehetőséget nyújt kiegészítő kockázatok védelmére is.

 

Nemzetközi közúti árufuvarozói felelősségbiztosítás (CMR):

 

A biztosított által, a CMR egyezmény hatálya alatt végzett nemzetközi közúti árufuvarozási tevékenysége során, az idegen áruban okozott dologi károkra nyújt fedezetet. A biztosítás lehetőséget nyújt kiegészítő kockázatok védelmére is.

 

Belföldi szállítmánybiztosítás:

 

A szállított rakomány tulajdonosa vagy a rakomány megóvásban egyéb módon érdekelt által biztosított feltételek szerint a fedezetbe vett rakományban a Magyarországon belüli szállítás(ok) során keletkezett vagyoni károkat téríti meg. A fedezet lehet teljes körű (All Risks), illetve lehetőséget kínálunk arra is, hogy kizárólag meghatározott veszély-nemekre vonatkozzon. A szállítmánybiztosítás köthető egy útra, illetve korlátlan szállításra, keret jelleggel is. A fedezet megköthető munkaeszközök szállítására is.

 

Nemzetközi szállítmánybiztosítás:

 

A feltétel a szállított rakomány tulajdonosa vagy a rakomány megóvásban egyéb módon érdekelt által biztosított feltételek szerint a fedezetbe vett rakományban a nemzetközi (Európán belüli vagy világviszonylatú) szállítás(ok) során keletkezett vagyoni károkat téríti meg. A fedezet lehet teljes körű (All Risks), illetve lehetőséget kínálunk arra is, hogy kizárólag meghatározott veszély-nemekre vonatkozzon. A szállítmánybiztosítás köthető egy útra, illetve korlátlan szállításra, keret jelleggel is. A fedezet megköthető munkaeszközök szállítására is.

 

Szállítmányozói felelősségbiztosítás:

 

A biztosító a szerződés alapján a biztosított szállítmányozó vállalkozásnak a szállítmányozással és egyéb logisztikai szolgáltatásával kapcsolatos felelőssége körében a megbízójának okozott károkra nyújt biztosítási fedezetet. Lehetőséget biztosítunk a fedezetraktározói tevékenységre vonatkozó kiterjesztésére is kiegészítő biztosítás keretében.

Lépjen kapcsolatba velünk!
 
Fogalomtár

all risks: 'Minden kockázatra' kiterjedő biztosítás. A szerződés nem a biztosítási eseményeket, hanem csak a kizárásokat tartalmazza. A biztosító minden olyan kárt megtérít, amelyet nem zár ki. Általában a szállítmány-, géptörés- illetőleg az építési-szerelési biztosítások körében alkalmazott kockázatviselési forma.

További hasznos kifejezések